Sidor

fredag 24 september 2010

Ingen förändring i (s)ikte efter valet

Annika Högberg (s) i Vimmerby betecknar sig som "Röd politiker med sikte på förändring" på sin blogg. Bland annat så gillar hon inte avregleringarna av Apoteksmonopolet. Det gör inte hennes make Peter Högberg (s) heller på sin blogg.

Tack vare avregleringarna inom apoteksområdet så kan jag nu köpa Alvedon i min lokala livsmedelsbutik på bara 3 km väg sju dagar i veckan, snudd 365 dagar om året. Jag undrar vad som var eller ska bli bättre med att ha 20 km färdväg och bara sex dagars öppettid?

I en kommentar på Annika Högbergs blogg anger en bloggare att det har öppnats 108 nya apotek efter avregleringen. Men inte heller denna ökade tillgänglighet för hudratusentals kanske miljoner kunder faller i smaken. För kunder och patienter önskar jag så klart att Annika och Peter Högberg var omprövade sin politik men som moderat är det bara att tacka och ta emot för att de så hårdnackat vägrar lyssna på väljarnas behov och behåller sin föråldrade monopolpolitik. Ingen valfrihet och mångfald på marknaden och ingen valfrihet och mångfald in sjukvården. Det är det som är socialdemokraternas recept för 2011-2014 och s.k. skyltfönster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar