Sidor

tisdag 14 september 2010

Socialdemokratisk avsky mot valfrihet

I Hultsfreds kommun har vi sett hur socialdemokraterna med enträgen vilja och snart sagt alla till buds stående medel bekämpat viktig samhällsservice i Virserum.

I söndagens slutdebatt i Vimmerby vidhöll socialdemokraternas kommunalrådskandidat att han vill absolut inte se några alternativa former till kommunal drift inom barnomsorg, förskola, skola, äldreboende. I Vimmerby har socialdemokraterna också tydligt markerat sin avsky för valfrihet inom hemtjänsten.


I Jönköpings läns landsting, borgerlig allians, har det öppnat 18 nya vårdcentraler sedan sjukvårdens kunder genom vårdval har fått bestämma vem man vill ha som första kontakt i vården. I Hultsfreds kommun blev en friskola räddningen när Virserumsborna ville ha kvar sin samhällsservice. Det rödgröna styret i Kalmar läns landsting har bara lockat en ny vårdcentral.

Om du inte redan har röstat så är det sista chansen på söndag att rösta för levande Hultsfred och Vimmerby kommuner, men kom ihåg att en stor del av din vardag också påverkas av det bortglömda valet, landstingsvalet. Rösta för ett fritt och levande Kalmar län.
 
Magnus Gustafsson,

kandidat nr 2 Nya Moderaterna i Landstinget
Hultsfred - Vimmerby valkrets

Detta blogginlägg publicerades först som insändare i Vimmerby Tidning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar