Sidor

tisdag 14 september 2010

Nej till centraliserad kylmat i Vimmerby kommun

Inför förra valet backade samtliga partier om kylmatsystemet i valets slutskede. Efter tre års betänketid så röstade (s), (v) och en bred majoritet fullmäktigeledamöter igenom att kylmat ska dominera offentlig mat i Vimmerby.

Jag var en av tre som röstade emot. Beslutet om kylmat kan liknas vid en räddningsaktion för dinosaurier. En idé långt efter sin tid. Trots mer än ett år sedan beslutet finns fortfarande ingen känd plan för hur det ska organiseras. Inga kalkyler som visar vad det kommer att kosta, och ingen redovisning av nuvarande kostnader heller för den delen.

Jag tror att det går att få än bättre mat och större matglädje utan kylmat. Låt kreativiteten flöda, visa förtroende för personalen, utbilda, utveckla och öppna dörren för entreprenörer och valfrihet så löser sig problemen.

Jag är glad att Folkhälsominister Maria Larsson (kd) och Jordbruksminister Eskil Erlandsson (c) tror på helt andra metoder än deras lokala företrädare. Så även om jag kämpar i motvind och uppförsbacke känner jag stödet av två ministrar med ansvar för mat och äldre. Jan Björklund (fp) har gjort sitt jobb. Börje Forss (fp) röstade också emot kylmat. Och för egen del så gäller jobblinjen - varför ersätta 12-15 jobb med nya hus och maskiner om maten ändå inte blir billigare?

Nej, då är det bättre med många händer i maten. Att socialdemokrater och vänsterpartister vill centralisera är inget nytt. De får gärna stå för den politiken.

Magnus Gustafsson, kandidat nr 9 till Vimmerby kommunfullmäktige
 
Det här inlägget publicerades ursprungligen som insändare i Vimmerby Tidning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar