Sidor

lördag 6 mars 2010

Det är skillnad på (s)-ROT och (m)-ROT

De senaste dagarna har debatten om hushållsnära tjänster och ROT-avdrag varit livlig. Debatten har resulterat i två tydliga alternativ där socialdemokraterna går vänsterpartiets väg. De säger nej till att konkurrera ut svartjobb med schyssta villkor som avtalsenlig lön, sjukpenning och pension vilket är det som händer när folk öppnar sin egen plånbok och staten avstår från en del skatteinkomster staten får vid vita jobb som man ändå inte hade fått vid svartjobb.

Nu försöker (s) säga att det är bara hushållsnära tjänster man är emot. Men det är en stor skillnad också när det gäller ROT-avdraget.

I socialdemokraternas Sverige kommer och går ROT med konjunkturen. ROT-avdraget ska bara finnas i lågkonjunktur. Jag undrar varför socialdemokraterna är emot att vanligt folk har råd att anlita hantverkare i högkonkunktur? Vad är det som säger att man behöver reparera och underhålla precis när det inträffar en finansiell kris eller en alldeles "vanlig" lågkonjunktur? I socialdemokraternas Sverige ska du anlita hantverkare när det passar deras arbetsmarknadspolitik - inte när DU behöver! I socialdemokraternas Sverige finns ROT för att förbättra arbetslöshetsstatiken i lågkonjunktur. Socialdemokraterna vill att antalet jobb ska vara konstant.

Vårt beslut är att RUT och ROT finns oavsett konjunktur. RUT och ROT finns för att ge flera människor råd att anlita hantverkare. RUT och ROT finns för att varje dag, året runt, år ut och år in, skapa flera jobb! Det är något som finns hela tiden - under överskådlig tid! Vår politik ser till människors behov!  Vi vill att antalet jobb ska öka! När RUT och ROT finns hela tiden är det idé också för den med låg lön att spara till en ROT-åtgärd genom att det går att få tag i en hantverkare när sparmålet är nått. Det är skillnad på (s)-ROT och (m)-ROT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar