Sidor

torsdag 8 april 2010

Bättre fritidshem med barnomsorgspeng

Sedan knappt ett år tillbaka har så kallad barnomsorgspeng införts. Det betyder att en bestämd summa pengar följer med barnet till den som anordnar t.ex. fritids för barn upp till 12 år. Det kan vara kommunen eller enskild anordnare. Pengen är lika stor oavsett vem som är anordnare vilket innebär att den som föräldrarna och barnet väljer, den får pengarna.

En som har tankar om bättre fritidshem i Vimmerby är fritidsassistenten och (s)-politikern Lis Glennfalk. Möjligen blir hon lite förvånad över att Alliansregeringen har infört bestämmelser som gör det lättare för henne att förverkliga sina tankar, men det är precis det som är reformens mening. Konkurrens med kvalité, bättre anpassning till barn och föräldrars önskemål, förnyelse, utveckling, etc.

Lis har en jättefin tanke på att ta tillvara på våra lokala mångkulturella värden vilket jag känner det allra starkaste för såsom varande en hängiven scout och scoutledare sedan 8 års ålder. Läs mera om Lis tankar genom att klicka här och mina kommentarer till henne här.

Tidigare har jag skrivit om Gullringens GoIF som har tankar på att starta skolbarnomsorg i Gullringen som en del av konceptet Arena Gullemon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar