Sidor

söndag 2 maj 2010

En fritidspolitikers främsta uppgift - vad är det?

Det är frågan jag ställer mig när jag läser Lis Astrids blogg. Lis säger att hon vill bli kryssad, alltså personvald, i höstens val och då är hennes löfte att jobba för ökade bidrag till ideella föreningar efter som de har ett tufft ekonomiskt läge. Ja, så är det säkert och det är inget fel i att vilja stödja ideella föreningar. Men för att vi ska kunna göra just det så är det än viktigare att kommunen har en bra ekonomi så att det finns pengar att fördela. Var pengarna ska komma i från kommer kanske först i nästa blogginlägg.

Förresten - jag undrar just hur föreningarna får det när de rödgröna kommer höja bensinskatten till nytt svenskt rekord. Hur går det då med föräldrarnas vilja att skjutsa till fotboll, scouter, teater eller simning? Dessa resor är ju inte på något sätt avdragsgilla, eller är det kanske så att föreningarna ska betala reseersättning för att bensinen gått upp? I så fall skulle ju bensinskatten som Sahlin-Östros får in kunna gå till föreningsbidrag!

Ja, så måste det vara! Då får vi alla stå där med mössan i hand och hoppas på Östros som bidragstomte, och att inte Wetterstrand-Eriksson lägger in sitt veto för att det inte går något tåg till fotbollsträningen, eller för den delen finns någon buss den tiden på dygnet.

Lis - det måste vara en politikers huvuduppgift att bidra med idéer och beslut till en god kommunal ekonomi så att kommunens invånare får behålla så mycket som möjligt av sin lön istället för att betala en hög kommunalskatt, vilken för övrigt också drabbar pensionärer som inte längre kan påverka sin inkomst. Det kan inte vara en huvuduppgift att agera bidragstomte där föreningarna ska skriva önskelistor och se om just de har tur.

Låt föräldrar behålla så stor del av sin lön som möjligt, låt dem få sitt jobbskatteavdrag. Då kan de själva avgöra vilken föreningen som får deras pengar för ett utmärkt ideellt ungdomsarbete.

1 kommentar:

  1. Magnus...som 2:e vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden så är jag naturligtvis engagerad i just frågor som rör kultur och fritid.Läs gärna mer på min blogg.

    http://lisastrid.wordpress.com

    SvaraRadera