Sidor

torsdag 27 maj 2010

Vad är det som tar fem månader?

Vid Barn- och ungdomsnämndens sammanträde för cirka en månad sedan fick BUN arbetsutskott i uppgift att titta på beskrivningen av barnomsorgspengen utifrån den nya lag som trädde i kraft 1 juli 2009. Vi var några stycken som tyckte att det borde beskrivas bättre, lite mera säljande och "serviceminded" för att upplysa om möjligheten att starta barnomsorg i nya regier med samma kvalitetskrav som den som kommunen tillhandahåller.

I dag fick jag svaret. Informationen kan väntas den 1 oktober 2010. Jag bara undrar: Vad är det som tar fem månader från idag? Att skriva en text, att beskriva något som trädde i kraft 1 juli 2009? Så nu vet du - söker du information som inte finns på kommunens hemsida, vänta dig inget förrän 1 oktober. Samma datum utlovas också en ny layout, men det är inte skäl nog att vänta att publicera information som borde vara smakligt presenterad redan 1 juli 2009! Barnomsorgspeng beslutades av Riksdagen den 22 april 2009.

Om du inte har ro att vänta på att vår kommun informerar om vad som gäller i Vimmerby så kan du under tiden läsa om barnomsorgspeng och den valfrihet som det kan innebära att organisera barnomsorg i nya former på regeringens hemsida.

Du kan också använda dig av rätten att rösta och kryssa en moderat redan den 1-19 september!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar