Sidor

måndag 3 maj 2010

Gör som lille Vilse

Varför ska det vara så svårt att efterhöra väljarnas mening? Micael Glennfalk skriver på sin blogg och Ingela Nilsson Nachtweij i Vimmerby Tidning* om allén mellan Vimmerby gymnasium och Hälsocentralen. De må vara så att förändringen av gatan och GC-vägen har tagits upp en trädplan sedan många år, men om verkställigheten då dröjer av så länge att både styrkeförhållanden ändras och fullmäktiges ledamöter hinner bytas ut, då borde ansvariga politiker och verkställande tjänstemän fråga sig om det också inte är på sin plats att pröva den gamla planens giltighet.

Då när planen gjordes tittade man förhoppningsvis framåt och det var därför man föreslog planen. Nu många år senare bör vi också se framåt utifrån dagens förutsättningar. På kort sikt - låt träden stå kvar! Det finns väl annat vi kan satsa våra resurser på än att bygga om en gång- och cykelväg just i år när vi precis har avverkat ett år och har ett underskott på 14 miljoner kronor att beta av. Nu räddar inte en uppskjuten åtgärd hela den summan, men många bäckar små förvärrar i varje fall inte situationen. Och just när intressen sammanfaller, att vi behöver hålla i resurserna och vinna lite tid för att se framåt. Då är det extra lämpligt att skjuta upp trädfällande, grävjobb, asfaltering etc. Du har säkert hört det engelska uttrycket "Nice to do" och "Need to do". Det är skillnad på vad som är trevligt att göra och vad som måste göras.

Hur gjorde lille Vilse? Jo, det vet förmodligen varje förskolebarn det som lärt sig friluftsfrämjandets minnesord för det fall att barnet skulle gå vilse. STOP = Stanna, Tänk, Orientera dig, Planera. Jag rekommenderar ett STOP för dem som handlägger och beslutar om gång-cykelväg och tillhörande miljö!

* Enligt Micael Glennfalk. Tidningen kommer inte förrän cirka halvett till mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar